Amintiri, Ganduri Cuantice, Reflectii

Cum poți să comunici dacă nu ai telefon mobil sau internet

jurnal secret

Caligrafie, criptografie, scrisori de dragoste și jurnal secret…

Ce să mai, eram deștepți , nu? La vârsta aia inventaserăm un nou limbaj, descifrabil pe baza unui cod doar de noi doi știut. În numele dragostei și pentru iubire!

Se întâmpla prin 1996, perioada de iarnă , după ce terminasem liceul și stăteam acasă, pregătindu-mă pentru examenul de admitere la facultate.

Și pentru că mă săturasem să-mi tot citească “alții” scrisorile și pentru că deja aveam și eu secretele mele, Robert a venit cu soluția: limbajul criptat doar de noi doi descifrat:)

 

La început scriam și citeam cu codul în față, apoi încet-încet am învățat limbajul pe de rost , de parcă ar fi fost o simplă limbă străină. Dar, na, și motivația era pe măsură!

scrisori

Apoi n-am mai avut probleme cu “pierderea” scrisorilor pe la poștă sau să-mi ajungă cumva “umblate”.

Pentru că poștașul nostru era bunicul unei foste colege de gimnaziu, m-am gândit că numai curiozitatea ei și a surorilor ei îmi desfăceau plicurile. Unele scrisori nici nu mai ajungeau la mine și mă gândeam că poate nu le-a reușit “relipirea”…

Dar de când am început cu criptografia, toate scrisorile mi-au ajuns: toate și neumblate!

La final de săptămână, când ne întâlneam în weekend, întotdeauna făceam contabilitatea: câte scrisori s-au trimis și câte au fost primite.

 

Țin minte că poștașul o tot întreba pe mama: “Da’ ce-și scriu copiii ăștia atât de mult?… Ce poa’ să-și scrie în atâtea scrisori de mă tot pun pe mine pe drumuri” ?

Ei, da’ câte amintiri și câte scrisori!!!

 

You Might Also Like