Ganduri Cuantice, Reflectii

Cutremurător! Eu am aflat! Încă te mai uiți la televizor?

TV

Nu mă mai uit la televizor de vreo câțiva ani buni, de pe vremea când începuseră emisiunile lui Mircea Badea, pe Antena 3.

Devenise un fel de dependență, adormeam cu TV-ul și mă trezeam tot în bruiaj tv.

Auzisem cum că ar exista unii care nu au TV în casă și mă gândeam la ce fel de oameni or fi ăia, că sigur o spun și ei așa ca să se dea mai importanți.

Și-apoi, nu știu cum și de ce, am dat peste un articol interesant pe net despre tv și manipulare. Și încă unul despre mesaje subliminale, apoi altul despre “distrugerea creierului” și îndobitocire, despre cum funcționează creierul uman, despre conștient – subconștient, sugestie – autosugestie….

Am mai citit, analizat situația și am realizat cât de nociv este simplul și banalul TV.

Uitatul la televizor este la fel de nociv ca și fumatul sau ca și obezitatea, scrie ABC News conform unui studiu realizat de dr. Lennert Veerman și de colegii săi de la Institutul de Sănătate Publică a Universității din Queensland, Brisbane, Australia.
Profesorul David Dunstan de la Institutul Inimii și de Diabet din Melbourne, consideră că persoanele care petrec o oră pe zi în fața TV-ului, prezintă un risc crescut cu 8% de a deceda prematur.”

Nicio grijă, sunt și alte surse de informare și divertisment în afara tv-ului, există viață și după ce renunți la el… ba, chiar din ce în ce mai bună.

Prefer să-mi culeg eu informația pe care vreau s-o citesc, nu să-mi bage altu’n cap tot ce vrea el.

Îmi aleg filmele sau documentarele pe care le văd când și cum vreau eu, fără întreruperi cu reclame enervante.

Dacă toată lumea ar conștientiza răul …

You Might Also Like