Ganduri Cuantice, Reflectii

Despre Fetele din Tg-Jiu, Șoferi și aroganța “Zebrei” !

zebra,trecere de pietoni,crosswalk,pedestrians,pietoni,oameni,humans,people

Nu știu la alții cum o fi, da’ la noi cam așa stă treaba dacă ești șofer și te nimerești prin orașul nostru minunat, Tg-Jiu, în plină zi de primăvară, cu soare, praf și miros de corcoduși înfloriți.

-Stai, că se-aruncă! Îu, frână!!!

Normal că ești atent la fiecare trecere de pietoni și că reduci viteza, dar nu poți să și intuiești gândul fiecărei ființe care merge pe stradă, până când nici mama Omida sau baba babelor făcătoare de minuni n-ar fi în stare de o așa telepatie/citire de minți goale.

Exact așa și fac fetele/adolescentele de prin Tg-jiu: merg pe trotuar, meerg, merg și pac, dintr-o dată sar pe zebră! Fără nici cea mai mică ezitare, nu mai vorbesc de oprire, ca să se uite și ele în dreapta/stânga și-apoi să calce pe trecere.

Și aștepți … să treacă fetele trecerea de pietoni, că e dreptul lor, nu?! Și te uiți la ele cum defilează de parcă ar fi pe vreun podium și prezintă moda sau la vreun concurs de frumusețe… și aștepți… și-ți vine să le înjuri, să te dai jos din mașină și să le dai un baston alb în mână sau vreun alt fel de ajutor… și-aștepți, că doar n-o să treci peste ele.

-Stai, că mai vine una grăbită ! Băi, de parcă s-ar șterge cumva dungile de la zebră acușica, exact ca în filmele alea despre apocalipsă și nu mai are pe unde trece!

-Hai, tanti, haaai….treci mai repede și mătălică. Se vede după mers  că n-ai ce face acasă, că ești cam plictisită și cam fără niciun rost… Ăștia cu mersul alene nici viață lungă n-au, dar nici ca să le-o iau eu, nu vreau.

Chiar mă întreb: de ce atâta grabă la trecutul pe zebră, când după aia, nici ele nu știu ce mai au de făcut?!

La fel ca și cu șoferii ăia care te depășesc exact în timpul/zona cea mai nefavorabilă doar ca apoi să-l vezi că oprește la barul de după depășire.
Sau, mai știi, poate și-a uitat acolo copilu’ ,  gazul deschis la butelie sau apa de la robinet curgând ?!

Să nu mai vorbesc de trecerea de pietoni din fața liceului de eminenți cu profil economic, acolo e “durere”  dacă te nimerești să treci cu mașina în timpul lor de pauză/înainte și după orele de școală.

Ce educație, ce respect, ce etică, ce ordine și disciplină, ce gândire… de unde?!

 

Peace&Love cu multă răbdare!

You Might Also Like